Ξεχωριστά καταστήματα των Χανίων: Μοναστήρι του Καρόλου

Ένα Μοναστήρι του 16ου αιώνα έχει μετατραπεί σε ένα πολυχώρο με καφενείο, μπαρ, αίθουσα συναυλιών, εκθεσιακό χώρο και κομμωτήριο. Το «Μοναστήρι του Καρόλου», «το μεσαιωνικό μοναστήρι της Santa Maria della Misericordia -Παναγιάς του Ελέους- ήταν ένα από τα τέσσερα ανδρικά καθολικά ενετικά μοναστήρια που λειτουργούσαν μέσα στην οχυρωμένη πόλη των Χανίων ήδη από τον 16ο αιώνα όπως επιβεβαιώνεται από τα έγγραφα των αρχείων της Βενετίας.

Με την κατάληψη των Χανίων από τους Τούρκους το 1645 η μονή μετατράπηκε σε κατοικίες». Μετά από προσπάθεια ετών ο χώρος ανακατασκευάστηκε πλήρως, με σεβασμό στη μοναστηριακή αρχιτεκτονική του. «Η αναστήλωση και η ανακατασκευή τμημάτων του, όπου χρειάσθηκε, έγιναν με βάση μια γκραβούρα του 17ου αιώνα, ενώ διατηρήθηκαν και αξιοποιήθηκαν τα ενετικά και τα οθωμανικά του στοιχεία. Υπεύθυνοι για τη διαχείριση του χώρου είναι οι κ. Κ. Μαρματάκης και Α. Παπανδρέου.

«Ένας από τους στόχους μας είναι να συνεχίσουμε την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ο χώρος να πάρει αυτόν τον χαρακτήρα» τονίζει ο κ. Μαρματάκης, συμπληρώνοντας πως η ανταπόκριση του κόσμου στις ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά ήταν πολύ μεγάλη.

«Ξεκινάμε και πάλι τον Απρίλη με μουσικές εκδηλώσεις όλων των ειδών με μοναδικό κριτήριο τη διαφορετικότητα, με παρουσιάσεις βιβλίων ένα τομέα που μας ενδιαφέρει πολύ και φυσικά θα συνεχισθούν οι εκθέσεις και ο Κάρολος όποτε βρίσκεται στα Χανιά θα λειτουργεί το κομμωτήριο.Το αίθριο του «Μοναστηριού» θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και για την εξυπηρέτηση του καφενείου-μπαρ» τονίζει.

(Πηγή: Διαδρομές)

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Καταστήματα

One response to “Ξεχωριστά καταστήματα των Χανίων: Μοναστήρι του Καρόλου

  1. ανώνυμος

    Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχους του «Καραβανιού», της εφημερίδας του στεκιού Χανίων.

    Κατέβασέ το από το σαϊτ: http://www.stekichania.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s