ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η τακτική της ΑΝΕΚ στα Χανιά

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την τακτική της ΑΝΕΚ στα Χανιά
η τοπική Επιτροπή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς,
με αφορμή τη δρομολόγηση στη γραμμή του πλοίου «Λισσός»,
το οποίο αντικατέστησε το υπερσύγχρονο «Olympic Champion».
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Χανιώτες να διαμηνύσουν την αγανάκτησή τους προς την ΑΝΕΚ και ζητά από την εταιρεία «να δηλώσει δημόσια και καθαρά τις καταθέσεις της και τα επιχειρηματικά της σχέδια για τις γραμμές της Κρήτης».
Αναλυτικότερα, σε χθεσινή της ανακοίνωση, με τίτλο: «Στης ακρίβειας τον καιρό, η σιωπή είναι χρυσός…», η Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει τα εξής:
«Η δική μας σιωπή είναι όντως χρυσός για το μεγάλο κεφάλαιο…
Με έκπληξη και δέος οι Χανιώτες και όλοι οι Κρητικοί παρακολουθούν τα τελευταία χρόνια τις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα. Τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις περί ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού προς όφελος του ταξιδιωτικού κοινού, με την ανοχή και τη συνδρομή των κυβερνήσεων διαχρονικά, οι εταιρείες λαϊκής βάσης, μετατράπηκαν σταδιακά σε ιδιωτικές εταιρείες, που με τη σειρά τους και με τις συνεχείς συγχωνεύσεις, αναπροσαρμογές κεφαλαίων κ.λπ., πέρασαν στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι όλη η ακτοπλοΐα της Ελλάδας παραδόθηκε την τελευταία 5ετία σε 2-3 επιχειρηματικούς ομίλους. Κι αυτή τη διαπίστωση θα μπορούσαμε ίσως να την «αντέξουμε». Αυτό που όμως δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε είναι τη στάση και την υποτίμηση της ΑΝΕΚ προς τους Χανιώτες και τους Κρητικούς γενικότερα.
Από τα νέα κι ασφαλή καράβια και τις προσιτές τιμές, και λόγω του ανταγωνισμού που ζήσαμε για κάμποσο διάστημα, φτάσαμε να παρακολουθούμε τα νέα επιχειρηματικά βήματα που εξελίχθηκαν, με εκατέρωθεν αγοραπωλησίες μετοχών. Οι ανταγωνίστριες εταιρείες τα βρήκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο «θεμιτός» ανταγωνισμός, να αυξηθούν υπέρμετρα οι τιμές (περίπου 25%), και παράλληλα επανέρχονται στις γραμμές της Κρήτης και των Χανίων, παλιά και πολύ αργά πλοία.
Έτσι οδεύουμε αυτή την περίοδο με ένα μόνο αργό – παλαιό καράβι, κι άγνωστο είναι αν θα δρομολογηθεί άλλο, στη γραμμή Σούδα – Πειραιάς. Με αποτέλεσμα την αγανάκτησηaptera-01.jpg του κόσμου για τα συμβαίνοντα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί τους Χανιώτες:
1) Να διαμηνύσουν την αγανάκτηση των πολιτών προς την ΑΝΕΚ γι’ αυτή την απαράδεκτη τακτική, και ζητάει από την εταιρεία να δηλώσει δημόσια και καθαρά τις καταθέσεις της και τα επιχειρηματικά της σχέδια για τις γραμμές της Κρήτης.
2) Παράλληλα, καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που ευνοεί και προκαλεί αυτές τις μονοπωλιακές καταστάσεις στην ελληνική ακτοπλοΐα. Αναρωτιόμαστε δε, μετά την εκποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσουν η Σούδα και άλλα περιφερειακά λιμάνια;
3) Καλούμε τέλος τους μικρομετόχους και τους εργαζόμενους στην ΑΝΕΚ που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνέβαλαν στην ανοδική πορεία της εταιρείας, να ενεργοποιηθούν και να απαιτήσουν την αναβάθμιση στις υπηρεσίες και τα καράβια της ΑΝΕΚ στις γραμμές της Κρήτης», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνυπογράφουμε την ανακοίνωση. Αυτό που έκανε η ΑΝΕΚ στα Χανιά μόνο ως νταβατζήδικη κίνηση μπορεί να ερμηνευτεί.

Advertisements

1 σχόλιο

Filed under Ειδήσεις

One response to “ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη η τακτική της ΑΝΕΚ στα Χανιά

  1. ΤΜ

    Για ακόμα μια φορά οι κρητικάρες βγάλανε τα μάτια τους προστατεύοντας την εταιρία του βαρδινογιάννη,…συγχαρητήρια κύριοι/ες βλάχες..ο καθένας πέρνει αυτό που του αξίζει άλλωστε..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s