Έργα αποκατάστασης στο παλιό λιμάνι

Στο πνεύμα του προηγούμενου post και το ρεπορτάζ από τα «Χανιώτικα Νέα».

Νέες υποσχέσεις ότι θα δοθεί τέλος στο χάος που επικρατεί στο παλιό λιμάνι έδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
limani-erga.jpg Κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ταμείου, αντιδήμαρχο κ. Παπαδογιάννη, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου,
εκπρόσωπο του λιμεναρχείου και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων επισκέφθηκε την παραλιακή ζώνη με αφορμή κάποιες
ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά με βασικό σκοπό να προχωρήσουν μια σειρά από έργα βελτίωσης
της εικόνας του λιμανιού εν όψει της τουριστικής σεζόν.
Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η αυθαίρετη παρουσία κάθε είδους οχήματος πάνω στην παραλιακή ζώνη, ακόμα και μεγάλων φορτηγών και μετά τις 11 το πρωί που ολοκληρώνεται ο εφοδιασμός των καταστημάτων. Ο κ. Παπαδογιάννης άφησε σαφέστατες αιχμές σε βάρος του Λιμεναρχείου, ενώ και από πλευράς των υπηρεσιών επισημάνθηκε πως η ανοχή που δείχνει το λιμενικό έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση στο λιμάνι. Από πλευράς του Λιμεναρχείου ο εκπρόσωπός του μίλησε για ελλείψεις προσωπικού της υπηρεσίας του.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε ο κ. Παπαδογιάννης στις υπηρεσίες:
– Θα ζητηθεί από το Λιμεναρχείο από την ερχόμενη εβδομάδα που θα αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής του πλακόστρωτου να σταματήσει η είσοδος των οχημάτων.
– Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει
απομάκρυνση των σιδερένιων προσθηκών που έχουν τοποθετηθεί για το δέσιμο των σκαφών.
– Θα απαγορευτεί η παραμονή των σκαφών που κάνουν τις τουριστικές διαδρομές προς Θοδωρού και Λαζαρέτα εντός της λιμενολεκάνης. Θα μπορούν μόνο να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν κόσμο.
– Θα γίνει προσπάθεια ώστε να σταματήσει η κίνηση αυτοκινήτων.
– Σε συνεννόηση με την ΔΕΥΑΧ θα καλυφθεί μια εγκατάστασή της στην οδό Δούκα.
– Πέρα από τις αρχικές εργασίες αποκατάστασης του πλακόστρωτου, στόχος του Δήμου είναι να εντάξει το συνολικό έργο της αλλαγής πλακών, ηλεκτροφωτισμού κ.ά. στο Δ’ ΚΠΣ.
Ειδικότερα, ερωτηθείς ο κ. Παπαδογιάννης για τη μετατροπή σε… αυτοκινητόδρομο της παραλιακής ζώνης του λιμανιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες μετά τις 11 απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων. Δυστυχώς ο Δήμος και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο μπορούν να παίρνουν τις αποφάσεις, αλλά δεν είναι εκείνοι που τις εφαρμόζουν και τις επιτηρούν. Κατ’ εξοχήν το Λιμεναρχείο είναι αυτό που επιλαμβάνεται του θέματος. Στην επίσκεψη που κάνουμε υπάρχει παρουσία και του Λιμεναρχείου όπως επίσης και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και κοιτάμε ο καθένας στα πλαίσια των δικών του αρμοδιοτήτων να συνεισφέρουμε ό,τι μπορούμε για να προχωρήσουμε».
Αναφορικά με την εφαρμογή της μελέτης της ομάδας των αρχιτεκτόνων για τα σκιάδια ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από φέτος.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε αυτήν την μελέτη. Δεν είμαστε εκείνοι που κάναμε τη μελέτη, αλλά ο φορέας υλοποίησης αυτής. Αυτή τη χρονιά δεν είναι δυνατή η απόλυτη εφαρμογή αυτής της μελέτης δεδομένου ότι υπάρχουν λεπτομέρειες τεχνικές που πρέπει να λυθούν. Θα συνεργαστούμε και με τον σύλλογο καταστηματαρχών, ώστε να προχωρήσει σε πρώτη φάση η απομάκρυνση των κάθετων αυθαίρετων στοιχείων, με προοπτική χρόνου, μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας για να γίνει πραγματικότητα αυτή η μελέτη».
Για την κατάσταση του πλακόστρωτου ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σημείωσε ότι εκτός από τα αυτοκίνητα, υπέστη ζημιές και από την πρόσφατη κακοκαιρία και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης από τον Δήμο.
«Θα πρέπει εκείνες τις ημέρες που προγραμματίζουμε τις παρεμβάσεις το λιμάνι να είναι απολύτως κλειστό, να αστυνομευτεί και από το Λιμεναρχείο πολύ καλά, ώστε να μην διέρχονται αυτοκίνητα γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μόνο αποκατάσταση δεν θα γίνει. Στη συνέχεια στα πλαίσια των εργασίων συντήρησης θα προχωρήσουμε στον καλλωπισμό, στο βάψιμο, στην τοποθέτηση παγκακιών, καλαθιών απορριμμάτων κ.ά. Θα προχωρήσουμε στην αποτύπωση των ξύλινων προβλητών καθώς και σε άλλα έργα που έχουμε προγραμματίσει ώστε η νέα τουριστική περίοδος να μας βρει όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους για να υποδεχθούμε τους πολλούς επισκέπτες που ομολογουμένως δέχεται η πόλη μας» ανέφερε ο κ. Παπαδογιάννης, συμπληρώνοντας πως οι εργασίες θα διαρκέσουν 10-12 ημέρες.
Τέλος, σημείωσε πως ο Δήμος εξετάζει και το θέμα της αντικατάστασης του… φλοτέρ στο συντριβάνι και τις επόμενες ημέρες η παρέμβαση θα έχει ολοκληρωθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Filed under Ειδήσεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s